top of page

10 ország babakészítői Budapesten

Budapest adott otthont szeptember 8-10. között a babakészítők hagyományos évi világversenyének a Margitszigeti Danubius Health Spa Hotelben.

A GDS még soha nem tartott találkozót Nyugat-Európán kívül, ezért az esemény igen nagy jelentőségű volt mind a külföldiek, mind a magyarok számára. Hosszú évek munkája érett be ezzel.

A 2000-es évek elején komoly előkészültek folytak ugyan már a program megvalósulására, a délszláv háború miatt azonban visszakoztak az angol vezetők. Majd a 2008-as világválság okozott változásokat a szervezet életében, míg végül elhárult minden akadály, és a világ, bár elsősorban Európa babakészítői fővárosunkba érkeztek. A versenyen 82 résztvevő volt, 10 ország( Egyesült Királyság, Svájc, Norvégia, Németország, Ausztria, Magyarország, Ukrajna, Grúzia, Japán és Dél- Korea ) képviseltette magát, legnagyobb létszámmal, 18 fővel a magyarok.

Nagy öröm és büszkeség, hogy minden magyar versenyző díjazott lett. Közülük néhányan több szekcióban, kategóriában is versenyeztek. Hat baba első helyezést ért el, hét figura második helyezést, 10 alkotás harmadik helyezést kapott, három alkotás közönségdíjas lett. Három versenyző kapott kiváló teljesítmény elismerést, és egy főt pedig kosztümdíjban részesítettek.

Czibuláné Csicsman Erzsébet Original Sappihre Award díj birtokosa lett, a GDS ún. GEM-rendszerének (teljesítmény) első fokozata ez.

A rendezvény fővédnöke Szalay Bobrovniczky Alexandra , Budapest főpolgármester-helyettese volt.

A verseny speciális kategóriájában, az operett kategóriában ajánlott fel egy plakettet, amelyet Ute Lutz svájci babakészítő nyert el a Kálmán Imre operett főszereplőjét, a Csárdáskirálynőt ábrázoló porcelánbabájával.

A résztvevők valamennyien el voltak ragadtatva fővárosunk szépségeitől, a kiváló programoktól , ételektől és a profinak mondott szervezéstől.

A Bregenz Chapter vezetője, Brigitte Ritsch írásban is köszönetet mondott a csodálatos élményért:


"Nochmals vielen herzlichen Dank, für die Organisation dieses traumhaft schönen Puppenkongresses für die Global Doll Society! Es war ein wunderschönes Ambiente, alles bestens organisiert, schönes Hotel, sehr gutes Essen, sowohl auf dem Operetten –Schiff, als auch das Gala-Dinner! Meine Damen und ich haben das alles sehr genossen! Budapest war einfach schön!"


A következő GDS találkozót 2017. szeptember 8-10. között rendezik Londonban. Nagyszerű lenne, ha a Pannon chapter tagjainak lenne lehetősége az utazásra.

Információ: zita.keglovich@gmail.com


Archív
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page